Печелил ли си във FACEBOOK?

December 6, 2014 Off By Victory

За да спечелиш, трябва да играеш. Така се случват нещата. Аз не се включвам в интернет игри и по тази причина няма как да спечеля каквото и да било в мрежата. Но пък напоследък именно те са станали неразделна част и от социалната мрежа. Все повече корпоративни страници разиграват награди чрез томбули. Определено стратегията е добра, тъй като привличат потребители и регистрират по-висока активност. По този начин се гради добра визия на бранда и потребителите бавно и постепенно се приобщават към ползването на продукта.

До колко редно е това, за мен темата е обширна и мога да коментирам дълго и пространно. FACEBOOK бе създадена като платформа за запознанства и споделяне, ако правилно си спомням. Удобно е за мнозина с възможността за поствяне на текст, снимки, линкове, писане на бележки, създаване на интересни страници. Mожеш да споделиш информация от различни сайтове, благодарение на удобно поставените бутони за бърза връзка, да се логваш навсякъде с профила си и да си постоянно свързан. Чатът е личен или конферентен, можеш да изпращаш файлове или да се общуваш с колегите си от университета в затворени или отворени групи. Ползите са наистина много.

Но неприятното е, че спамът се засилва. Почти всеки ден виждам реклами на страници, които не съм харесал, но 12 от моите абонати са. В дясна колона почти винаги ме насочват към статии, към които също не проявявам интерес и т.н.

facebook-mobileЛично аз смятам, че това убива идеята на социалната мрежа. Все по-често съм подканян да участвам и в игри и веднъж включа ли се съм непрекъснато известяван да не пропусна нещо-по-ново и по-ново. За мен това е доста дразнещо…

НО от друга страна има страхотно много хора, които харесват социалните мрежи именно поради тази тяхна функция. Мнозина искат игрите и интересните страници сами да ги намират и им предлагат участие в нещо забавно. Младите не само харесват да бъдат ангажирани по този начин, но и осъществяват повече запознанства, забавляват се и печелят само ако натиснат бутона “харесвам”, коментират  или споделят нещо на стената си. Внезапно мрежата се превръща в едно интерактивно игрално поле, в което общуваш и се забавляваш, но и получаваш бонуси от това. Една много интересно замислена платформа, ползването на която води до истинско пристрастяване. А вие какво спечелихте от FACEBOOK?

Google+ Comments