Рецепти с шоколад: шоколадова пица с банани

Рецепти с шоколад: шоколадова пица с банани

March 27, 2016 Off By Victory

С какво шоколадът си подхожда най-много? С приятна компания, разбира се! А какво яде компанията, когато се събере заедно? Пица!

Затова днес ще ви предложа една по-особена рецепта с шоколад – пица, която, надявам се, ще хареса на вас и вашите приятели. С нея може да изненадате любимата си, семейството си или приятелите, които са ви дошли на гости. Като ниво на трудност е средно, но щом аз се справих, не мисля, че който и да е би се затруднил. Става дума за следното: шоколадова пица с парченца банани!

Най-напред са ви нужни продукти за маслено тесто. Те варират в зависимост от обема, който искате да направите, но може да се придържате към следните пропорции:

300 г брашно
145 г масло
2-3 лъжици вода

Трите съставки се разбъркват хубаво, след което тестото се оставя в хладилник за 20-30 мин. така се стяга и по-лесно се работи с него в последствие.

Другият ключов момент в рецептата е приготвянето на заливката. Тя се прави, като на водна баня се разтапят 2 шоколада с един десерт Lion King size. Аз използвах, както е показано в клипа по-долу, тъмен шоколад с касис. Придава хем сладникав, хем леко горчив вкус на десерта. Добре е обаче внимателно да определите времето си кога да приготвите сместа, защото тя трябва да се изсипе, докато е още топла. В противен случай ще изстине и ще се втвърди. Затова не бързайте да я приготвяте. Най-напред разбъркайте масленото тесто и го изпечете в подходящ съд. Тамън, докато се занимавате с шоколадовата глазура, то леко ще изстине.

Накрая върху десерта се нареждат нарязани парченца от около 2 банана и се поръсва с шоко пръчици. Препоръчвам ви да опитате и с кокосови стърготини, защото много добре си пасват именно с бананите и шоколада.

Това е от мен. Ако нещо не съм обяснил, както трябва, видеото долу показва нагледно как се приготвя този страхотен десерт. А ако имате още въпроси, питайте. Вече съм обигран в тази рецепта с шоколад.

 

Google+ Comments