Ред на бюрото – ред в мислите

Ред на бюрото – ред в мислите

June 2, 2021 Off By Victory

Независимо дали предстои голямо пролетно почистване или просто хаосът в офиса вече бележи своя апогей – винаги е добра идея да поддържаме подредено работното си място. Много проучвания сочат, че подреденото бюро пряко влияе и на работоспособността ни и мотивацията. Освен това изглежда много по-професионално и създава уважение сред колегите или клиентите ни. Пък и от психологическа гледна точка е известно, че подредената работна среда, влияе и за реда в мислите и съзнанието ни.

Затова, ако сме решили да започнем първо с разчистване на бюрото, най-добре е да стане като премахнем всичко от него. След което може да го изчистим безпроблемно от прах и мръсотия и да започнем да преструктурираме. Погледнато по-философски, бюрото е празен лист хартия, който предлага неограничени възможности и дава поле за изява на нашата креативност.

Когато става въпрос за подредба на бюрото, трябва да се запитаме за всеки отделен предмет: Нужен ли ни е наистина или може и без него? Най-честата причина за безпорядък на бюрото са неща, които нямат работа на него, но все пак ги пазим – от документи, които не са необходими вече, до USB флашки или пакет носни кърпички, стари вестници и какво ли още не. Всичко, което няма нищо общо с актуалната ни работа, няма място на бюрото. Тези, които последователно спазват това правило, ще осигурят ред в дългосрочен план и няма да се притесняват, че ще потънат отново в хаос след известно време.

Като бонус съвет може да използваме следното правило: В края на всеки работен ден просто да върнем всичко на мястото му, а на сутринта да ни посрещне подредена работна среда.

Google+ Comments