Събуди се усмихнат и свеж

October 9, 2015 Off By Victory

Някои хора имат проблеми със съня, други пък го обичат толкова много, че не могат да стават рано. Събуждането за вторите е трудна задача. Още малко, още малко и накрая ставаш в най-последния възможен момент, колкото да не закъснееш за работа. Такова шоково събуждане те прави кисел, което може да се отрази на целия ти ден след това.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-young-man-stretching-his-arms-bed-side-view-happy-waking-up-image37190620Ако не искаш да асоциираш събуждането с паника и скоростно приготвяне рано сутрин, планирай утрото си още от вечерта. Например, приготви си дрехите, необходимите документи и обяда от предния ден и планирай действията си систематично едно след друго. Така ще си спестиш време, което ще може да използваш, за да поспиш по-дълго. Ако правилно си изчислил нещата, няма да ти се налага да бързаш, да се чудиш кое къде е и дали си взел всичко необходимо, преди да изфучиш през входната врата.

За да се заредиш с добро настроение преди работа, може да изгледаш няколко смешни клипчета в ютуб или разни умилителни, с котки например – тях всички ги харесват ;). Важното е да е нещо, което предизвиква позитивна емоция. Ето така, зареден със свежа енергия, се явявай на работа всяка сутрин.

Като станеш, излез на терасата за глътка чист въздух, без значение колко е студено навън – това със сигурност ще те ободри. Излагането на пряка дневна светлина подсказва на организма, че е време за събуждане и за вършене на дела. Измиването на лицето със студена вода също върши работа, но това сигурно го знаете. Може да изпиеш един черен чай с мед за разнообразие, като алтернатива на кафето, за да се ободриш още повече.

Google+ Comments