Трансформърс 4 или Трансформърс 2.1?

July 1, 2014 0 By Victory

Всичко започна през 2007 г., когато на големия екран се появи първият филм от поредицата, казваше се просто Transformers. През 2009 г. гледахме премиерата на Transformers: Revenge of the Fallen. През 2011 г. Transformers: Dark of the Moon за добро или лошо ни лиши от присъствието на Меган Фокс на големия акран.

Сега със съвсем нов актьорски състав Transformers: Age of Extinction постави началото на, както изглежда, съвсем нова филмова поредица. А няма никакво съмнение, че продължение ще има. Защо ли? Защото едва ли не по default, за да има един филм следващата част, той трябва да възвърне инвестициите си поне веднъж и половина. А по данни на BoxOfficeMojo към средата на юли Трансформърс 4 има приходи от 750 милиона долара при вложени 210 милиона. Не е зле, а? Ако това не е достатъчно, в imdb.com вече има и обявено продължение, но не се знае за кога остава премиерата му – за 2016 или 2017 г.

477176529_1280Моят въпрос обаче е как е по-добре да наричаме новия Transformers и тези след него? 5, 6 и т.н. ли 2.1, 2.2 и т.н. Защото не само че актьорите са коренно различни от тези в предните три филма, но е сменена музиката, променен е дизайнът на автоботите и кой знае какво още, недостъпно за окото на зрителя. След множеството очевидни и преднамерено целени промени не е ли логично продуцентите просто да заявят открито, че правят нова поредица, вместо изкуствено да се опитват да продължат старата?

Иначе филмът не е лош. Типичен пример на формулата за успех на Майкъл Бей – красиво момиче, любовна история, множество специални ефекти, експлозии и битки. Изпипана и отработена стратегия. Ако не ми вярвате, просто вижте филмографията на Майкъл Бей.

Rate this post

Google+ Comments