Трансформърс 4 или Трансформърс 2.1?

July 1, 2014 Off By Victory

Всичко започна през 2007 г., когато на големия екран се появи първият филм от поредицата, казваше се просто Transformers. През 2009 г. гледахме премиерата на Transformers: Revenge of the Fallen. През 2011 г. Transformers: Dark of the Moon за добро или лошо ни лиши от присъствието на Меган Фокс на големия акран.

Сега със съвсем нов актьорски състав Transformers: Age of Extinction постави началото на, както изглежда, съвсем нова филмова поредица. А няма никакво съмнение, че продължение ще има. Защо ли? Защото едва ли не по default, за да има един филм следващата част, той трябва да възвърне инвестициите си поне веднъж и половина. А по данни на BoxOfficeMojo към средата на юли Трансформърс 4 има приходи от 750 милиона долара при вложени 210 милиона. Не е зле, а? Ако това не е достатъчно, в imdb.com вече има и обявено продължение, но не се знае за кога остава премиерата му – за 2016 или 2017 г.

477176529_1280Моят въпрос обаче е как е по-добре да наричаме новия Transformers и тези след него? 5, 6 и т.н. ли 2.1, 2.2 и т.н. Защото не само че актьорите са коренно различни от тези в предните три филма, но е сменена музиката, променен е дизайнът на автоботите и кой знае какво още, недостъпно за окото на зрителя. След множеството очевидни и преднамерено целени промени не е ли логично продуцентите просто да заявят открито, че правят нова поредица, вместо изкуствено да се опитват да продължат старата?

Иначе филмът не е лош. Типичен пример на формулата за успех на Майкъл Бей – красиво момиче, любовна история, множество специални ефекти, експлозии и битки. Изпипана и отработена стратегия. Ако не ми вярвате, просто вижте филмографията на Майкъл Бей.

Google+ Comments