Уникалното лице на маркетинга

November 22, 2013 Off By Victory

Не мислих да правя толкова скоро публикация, но попаднах на доста ефективни методи за реклама. Напоследък герила маркетингът става все по популярен както по света, така и у нас. След като ви дам няколко световни примери ще се уверите, че в тази насока в България се прави много и има хляб точно в този бизнес. За работа в тази насока се търсят предимно млади хора като мен, поради естеството на мислене.

Нетипични прояви на реклама не носят конкретно послание, а предизвикват у зрителя положителна реакция и доставят удоволствие. Първото – защото отсъства дразнещият ефект на рекламния текст. Второ, защото обикновено са нещо готино, което те кара да се хилиш и хвалиш креативизма на създателите.

Герила са забавни и оригинални реклами на асоциациите. Могат да бъдат обвързани с градската среда или да ги откриете на нетипични места – по магистралите, паркинги, мостове, тунели.  Те ще ви накарат да се замислите и да схванете рекламното послание по-скоро от социална гледна точка.

Мистър Пропър почиства зебрата, така че вие непременно ще забележите колко ефективен е препаратът дори и на мръсната улица.

mr-propper
Бразилската телевизия ще излъчва световното по футбол с подкрепата на бира. Рекламата е на всяка своеобразна „врата‟ .bus-stop-design2
Изглеждат добре на вашата ръка, нали?guerilla6
Как да не ти се прияде?2kitkat_bench

Google+ Comments