Забраната за пушене

May 8, 2013 Off By Victory

Писна ми непрекъснато да се коментира темата за пушенето на обществени места. Знам, че мнението по въпроса е различно за всекиго. За пушачите забраната за пушене на закрити места е голям проблем. Някак си не върви да седнеш да си пиеш кафето или ракията и да не запалиш една.

Лятото е ОК, защото навън се пуши, но зимата…? Зимата пушачите трябва да излизат навън в студа, за да запалят цигара. Или пък да си стоят вкъщи и да пушат на балкона. При това положение има дискриминация на пушещите. Те са тези, които трябва да се съобразяват с другите.

smoking_591

От друга страна навсякъде по света е така, защо да не и тук. Защо трябва, сядайки в заведението, отсрещният да ме трови с дима на цигарата си. Хубав вариант според мен беше, когато заведенията се разделят на две зали. Едната за пушачи, а другата за непушачи.

Сещам се обаче друго нещо – ако отида на кафе с приятел пушач къде ще седна ? Разбира се, че на една маса с него в зала за пушачи. Не знам – това е нож с две остриета – хем така, хем иначе.

no-smoking

Ресторантьори се  оплакват, че бизнесът им търпи поражения заради тази забрана за пушене. Така намаляват и продажбите на цигарени изделия. Бизнест като цяло търпи загуби, което е в минус и за нас. Пък и не мисля, че забраната би накарала повече хора да се откажат от цигарите. Може би до определена степен могат да ги намалят, което пак е в плюс.

Всеки решава сам за себе си дали да пуши, но надписите на кутиите на цигарите са показателни според мен.

Google+ Comments