Защо да учим английски?

January 27, 2013 Off By Victory

english-mothafocka Здравейте! Днес искам да ви споделя защо смятам ученето на английски за задължително в съвременния глобализиращ се свят, ако човек има някакви цели в живота.

На първо място английският е наистина най-перспективният чужд език, той се използва повсеместно и се счита за универсален международен език. По тая причина възможността да се запознаеш с хора, живеещи в други страни, която ни дава интернет, трябва да се използва максимално. Днес всеки може да намери единомишленици, приятели или просто познати, с които може никога да не се срещне, но фактът, че това е възможност да научиш много за други култури, значи много.

На второ място английският може да ти помогне много за осъществяването на преки бизнес контакти с чужбина. Да намериш преводач, разбира се, не е трудно, когато имаш пари, но така или иначе това ограничава общуването.

На трето място даже и развлеченията изискват английски език. Пътуване в чужбина без познаването на чужд език си е живо мъчение. Езикът ти дава възможност да гледаш филми в оригинал, което е много по-истинско усещане от това да гледаш преведен филм.

И накрая – английският е много важен фактор и в обучението. Да намериш тренинги или семинари на известни западни специалисти на български, е почти невъзможно. Пък и винаги е по-добре да слушаш в оригинал. Когато търсиш информация по даден проблем, статиите на английски в интернет са много повече, отколкото на български.

Надявам се, че съм успял да ви убедя в ползите от изучаването на английски език.

Ако е така, грабвайте граматиките!

Google+ Comments