Защо съдържанието е важно?

April 21, 2015 Off By Victory

За някои фирми създаването на съдържание все още е тъмна материя, но тенденциите стремглаво сочат към този вид маркетинг. Съдържанието може да включва статии, видеа, изображения и инфографики, които между другото напоследък придобиха голяма популярност в духа на създаване на занимателни постове. Като се има предвид, че то като част от on-page оптимизацията става част и от Page rank-а на сайта, ако не е построено оптимално, ти все едно не съществуваш.

what-is-content-marketingВсе пак е нужно посетителите първо да намерят сайта ти, но не на 10-та страница от Гугъл, защото никой не прелиства чак до там, а в челните редици, т.е. на първа или максимум втора. Тогава ще имаш посетители на твоя сайт, на които трябва да предоставиш релевантно потребителско преживяване. Добре подбраното, уникално и интересно поднесено съдържание не само е полезно за оптимизацията, но и за приходите ви. Най-доброто нещо, което може да ви се случи от SEO гледна точка, е да излезете на първа позиция в Google, а от маркетингова е да се сдобиете с лоялни потребители, които са готови да защитят марката ви безплатно.

Маркетингът на съдържанието има за цел да ангажира потребителите с него, а оттам и да ги привлече като потенциални купувачи на предлаганите от фирмата продукти или услуги. За предпочитане е една статия да не бъде прекалено дълга, задължително е да не е копирана от другаде и е желателно да е с качествено съдържание, което наистина казва нещо, научава те на нещо, предизвиква интереса ти. Не пишете просто, за да публикувате някакво съдържание с някакви ключови думи, то най-вече трябва да е полезно.

 

Google+ Comments