Електронните цигари – аксесоар или заместител?

Електронните цигари – аксесоар или заместител?

December 4, 2021 Off By Victory

Електронната цигара е една от най-нашумелите тенденции през последните години. Доказано е, че е и ефективен инструмент за пушачите да се откажат от вредния си навик.

Всъщност пушенето в миналото било типично мъжко и почти задължително занимание. Но с времето, както всичко друго, така и то търпи доста промени. Класическата тютюнева цигара не е безнадеждно остаряла отживелица, но все повече млади хора предпочитат електронните цигари, които могат да използват необезпокоявани дори в затворени помещения. Пък и както споменах, са уж безвреден заместител и начин за отказване от тютюна.

Основното им предимство пред други спомагателни средства за спиране на тютюнопушенето като никотиновите пластири, е фактът, че имитира типичните дейности, свързани с тютюнопушенето – подготовка, удряне на мундщука и накрая отделяне на пари. Освен това, спирането на пушенето може да се извършва внимателно и постепенно чрез постепенно намаляване на съдържанието на никотин в течността.

Предимствата на електронните цигари пред тютюневите цигари са много. Най-важният аргумент за смяната на едните с другите, разбира се, е здравето. Тъй като с електронните цигари не се консумират токсини като никотин и катран, те натоварват тялото много по-малко от тютюневите цигари. Това вече е доказано от няколко проучвания, включително проучване на Шотландския университет в Дънди от 2020 г.

Освен това, при електронните цигари няма миризма на тютюн по дрехите, в колата, в апартамента и т.н. Няма лош дъх, оцветяване на зъбите или пръстите.

Google+ Comments