Финансовите навици, които ще ви помогнат през 2024

Финансовите навици, които ще ви помогнат през 2024

January 27, 2024 Off By Victory

Новата 2024 година се очертава да предостави нови предизвикателства за парите ви. На фона на финансовите тенденции на леко поскъпване на лихвите по депозити най-доброто нещо, което може да направите за парите си, е обърнете повече внимание на тяхното разумно харчене. Ето кои са финансовите навици препоръчани от www.vivus.bg, които трябва да изградите през новата 2024 година за по-добра финансова устойчивост и дисциплина.

Обърнете внимание на добрите потребителски кредити

Когато имате належаща нужда от пари, именно потребителският кредит е услугата, към която трябва да насочите вниманието си. Това е най-разпространената кредитна услуга, която ще ви позволи да осигурите финансиране на проектите си и нуждите си в непосредствен план. Не бива да се притеснявате от това, че прибягвате до такъв вид услуга. По-важно е да обърнете внимание на конкретните условия по кредита, като лихва и период на изплащане. Трябва да анализирате каква сума и каква лихва ви устройват най-добре, както и всички други условия по кредита. Само тогава ще максимизирате ефекта от него. Освен това потребителските кредити често са с промоционални условия, които ги правят още по-изгодни. Затова предварително можете да проучите добре всички опции и да намерите най-добрата, която да ви позволи спокойно да използвате средствата, до които имате достъп.

Автоматизирайте спестяванията си

Ако имате заеми за покриване или пък имате спестовна сметка, добре е да насочите определени средства натам. Много от най-богатите и успешни бизнесмени съветват това да става автоматично от средствата, които постъпват. По този начин никога няма да пропуснете да спестите или да покриете сметките си всеки месец. Когато парите биват автоматично заделени, винаги ще разполагате с повече от тях и най-вече със спокойствието, че не дължите нищо на никого.

Инвестирайте страничната си печалба разумно

Не е вярно, че ви трябва голям свободен капитал, за да инвестирате. В днешно време е напълно възможно да инвестирате малки суми, печалбите от които впоследствие може да инвестирате отново и отново. Може да използвате различни мобилни приложения за инвестиране в различни направления. Важно е да разбирате детайлите на инвестициите, защото само така ще може да направите правилните решения за тях. Можете дори да инвестирате пари, които сте получили под формата на заем. Рисково е, но не означава, че няма да е печеливш ход.

дама обмисля финанси

Спестявайте и инвестирайте неочакваните доходи

Понякога се случва да се сдобиете с неочаквани доходи. Те могат да са под формата на допълнително възнаграждение на работа като например коледни и други бонуси. Може да имате допълнителни приходи от събран наем, печалба от томбола или пък да работите на повече от едно място. Не бързайте да похарчите тези допълнителни средства. По-добре е да те да се насочат към вашата спестовна сметка или пък да бъдат инвестирани. Помислете и за заемите си. Често пъти може да си спестите определена сума при изплащане на заема преди настъпване на крайния му срок. Спестяването на част от допълнителните средства ще ви позволи да ги увеличите или пък да покриете задълженията, които ви дърпат назад.

Следете разходите си

Трудно е да увеличавате доходите си, без да следите какви са разходите ви. Доста често се случва хората да не усещат къде точно отиват всичките им спестявания и средства за месеца. Това е резултат най-вече от плащането на малки суми често пъти. Например в магазина, за сутрешно кафе от автомата, за обяд и т.н. Трябва да си изградите навика да следите разходите си, като, за щастие, това може да става лесно с подходяща апликация на телефона ви, която отчита всяко разплащане.

Всички тези навици ще ви бъдат от полза през 2024 година, особено що се касае до спестяване и поддържане на по-добра финансова стабилност. Обърнете внимание на всеки от тях и ще си гарантирате повече средства и по-малко неплатежоспособност.

Google+ Comments